SERVICIIAutism, retard
Tulburare pervaziva


Apasa Aici Informatii autism

Apasa Aici Coordonare domiciliu

Apasa Aici Consiliere parinti

Apasa Aici Foto terapie ABA

Apasa Aici Filme SOCIALIZARE

Apasa Aici Mass MediaTerapia Copilului


Apasa Aici Logopedie

Apasa Aici Filme LogopediePsihoterapie


Apasa Aici Individuală

Apasa Aici Cuplu, familie

Apasa Aici Adolescenţi

Apasa Aici Dependenţă

Apasa Aici Agresivi/ADHD 

Tag-uri:
 

psiholog

cabinet psihologic

psihologie

psihoterapie

consiliere psihologica

etnobotanice

alcool

adolescenti

depresie

cabinet psihologic

psiholog

cabinet psihologic

psihologie

psihoterapie

consiliere psihologica

etnobotanice

alcool

adolescenti

depresie

cabinet psihologic

psiholog

cabinet psihologic

psihologie

psihoterapie

consiliere psihologica

etnobotanice

alcool

adolescenti

depresie

cabinet psihologic

 

 

    

AFAZIE

Sindrom neuropsihic constand in tulburarea sau pierderea functiilor psihice ale limbajului (expresiei sau intelegerea semnalelor orale sau grafice) cu conservarea aparatelor periferice de executie sau de receptie ale limbajului, fiind insotita deseori de tulburari intelectuale si corespunzand unor leziuni cerebrale localizate.

AFONIE

(mutenie) incapacitate de fonatie, pierdere totala sau partiala a vocii datorita paraliziei muschilor coardelor vocale sau afectarii centrilor nervosi ce-i comanda. Uzual se mai intelege prin:
a) incapacitatea de a canta sau intona corect.

ALALIE

Lipsa sau slaba dezvoltare a vorbirii la persoane ce dispun de auz normal si de posibilitati de dezvoltare intelectuala comuna si de care ,de regula nu pot fi incadrate in clasa debililor mintali. Alalia se datoreste unor disfunctii ale zonelor corticale ale vorbirii.
Alalia este de trei feluri ; motorie,senzoriala si mixta.

ALEXIE

Destrucrare a capacitatii de a citi si intelege limbajul scris, asociata de regula cu agnozii sau afazii.Este o forma de agnozie vizuala si este sinonima cu cecitatea verrbala.Sant diferite grade de a cecitate verbala pornind de la incapacitatea de recunoatere, in lectura, a cuvintelor scrise, pana la ilizibilitatea silabelor sau a literelor ; a ; congenitala. In aceasta situatie a relativei incapacitati pentru lectura se recurge la expresia dislexie de evolutie. Necesita tratarea concomitenta a tuturor cauzelor.

BALBAIALA

Tulburare a vorbirii, frecventa la copii, mai rar la adulti .Rezulta din destructurarea sau defectuasa functionare a reglajului verbal si consta in dezordinea intermitenta apronuntiei, repetarii convulsive siblocaje a unor fenomene ,emisiuni precipitate urmate de momente de dificultate in articularea unor cuvinte.Unele sunete si cuvinte sunt pronuntate incocect. Este solidara cu crispari,grimase,palpitatii. Se disting:
a) clonica, exprimata in repetarea primei silabe
b) tonica, care consta dimpotriva in dificultatea de a articula prima silaba.

Psihoterapia si logopedia recurg la reeducarea ortofonica, exersari de insusire a ritmului debitului articular, tehnici de relaxare, masuri de sustinere afectiva si inlaturarea fricii de a vorbi.

BRADIFEMIE

Tulburare de ritm a vorbirii, viteza scazuta, frecventa in bolile psihice in care exista o inhibitie psiho-motorie, cu incetinirea procesului ideativ, ea fiind expresia verbala a bradipsihiei

BRADILALIA

vorbirea anormal de lenta, cu intervale mari intre cuvinte, avand ca forma extrema bradifaziA

DISARTRIE

Tulburare a limbajului, caracterizata prin confuxie in articularea cuvintelor, modificari ale ritmului,intonatiei si expresivitatii vocii. Se observa la boli ale sistemului nervos, la paralizia generala, si la intoxicatiile alcoolice. Este de origine cerebrala. Forma grava este amartria manifestata prin imposibilitatea pronuntarii cuvintelor.

DISFAZIE

Reprezinta tulburari de limbaj care au la baza totdeauna o tulburare organica,neuronala de origine centrala ; in general fiind vorba de leziuni ale centrului vorbirii

DISGRAFIE

Perturbare a invatarii scrisului anomalie a activitatii grafice exprimata prin substituiri, omisiuni, inversari de litere si silabe sau fuziuni de cuvinte Sant deficiente ale dezvoltarii auzului fonematic si limbajului oral, deficiente motorii si perturbari emotionale.

DISLEXIE

Perturbare anormala a mecanismelor citirii, simbolurile citite nu sunt precis identificate, clar intelese, si corect reproduse; La copilul de 6-7 ani sunt normale la scolarul mai mare ele pun probleme medical-pedagogice; sunt insotite de disgrafie si disortografie dar pot fi si izolat; cauze; tin de perturbarea orientarii spatiale, de aritmie, de tulburari afective.

EMBOLOFAZIE

este o tulburare de limbaj caracterizata prin aparitia unui fonem sau cuvant fara sens in cadrul vorbirii. Embolofazia survine in encefalopatie, schizofrenie si dementa.

EMEROFONIE

tulburare de vorbire caracterizata prin blocaj verbal aparuta in timpul noptii. Apare in nevroze, stari anxioase, schizofrenie.

FONASTENIE

voce lipsita de energie, slabiciune, vorbire lipsita de modulatii, miscare a buzelor fara sunet.

GAMACISM SI PARAGAMACISM

tulburare de comunicare verbala constand in dificultatea de a propunta consoanele g si, respectiv k, cat si inlocuirea lor cu alte consoane.

LAPSUS

Deficienta de moment in exprimarea verbala, aducerea aminte sau gestica, constind dintr-o incapacitate de de actualizare sau din inlocuirea paradoxala a unui element cu altul, chiar cu contrariul sau; Subiectul poate sa nu-si aminteasca lucruri binecunoscute si sa devina incapabil de a pronunta un cuvant banal, sa spuna sau sa faca exact contrariul din ceea ce-si propusese constient

LOGOREE

Sindrom de vorbire neintrerupta, anormala, prin aceea ca exprimarea verbala din mijloc. Se transforma intr-un scop in sine, tinzind sa devina repetativa, incoierenta, superficiala

LALATIUNE

Faza prelingvistica constand in emisii vocale fara semnificatie intentionala. Apare in jurul varstei de 3 luni, dupa faza de gangurit si conduce spre faza de verbiaj.

LALIOFOBIE

Teama patologica de a vorbi, justificata oarecum la persoanele care prezinta balbism, sigmatism, dizartrie, elemente afazoide, capata caracter net patologic la persoanele dizarmonice, grevate de timiditate, complexe de inferioritate, la care actul vorbirii are semnificatia unui act de mare curaj.

LOGOFOBIE

Teama de a pronunta gresit un cuvant. Apare frecvent in logonevroza si este determinata de esecurile repetate

LOGONEVROZA

Balbaiala nevrotica, forma clinica a nevrozelor motorii, cuprinzand un complex de tulburari functionale determinate psihogen, caracterizate prin dereglarea coordonarii musculaturii fonoarticulatorii.


>
Logopedie, logoped, limbaj, vorbire
 

click aici pentru

CONSULTANTA ONLINE CONSTANTA!

Copyright © www.psihologieconstanta.ro 2008 - 2009

Cazare Costinesti

Psihologie Autism| Agentie de turism| Program Seniori Spania| Oferte Antalya| Nisipurile de Aur| Blog Nisipurile de Aur| Blog Agentie de Turism| Bilete de avion| Oferte Austria Ski| Vopsele si Lacuri| Parteneri|
Facebook Twitter Google Plus LinkedIn Pinterest Delicious StumbleUpon Redit Plurk Tumblr